Időjárás előrejelzés

Belépés

Ma 56 éve hogy elkezdődött a Szabó család - videó

Budapest - 56 évvel ezelőtt ezen a napon sugározta a Kossuth Rádió ...
Bővebben...

Így ül a vécén Ábel Anita és Hajós András - Fotók

Talán sosem, vagy csak nagyon ritkán készülnek képek hírességekről,...
Bővebben...

Tunéziai mészárlás Volt még egy merénylő

Tunézia – Volt még egy fegyveres – ezt állítják a tunéziai hatóságo...
Bővebben...

2

Hírlevél

Hirdetés
Hirdetés

Ma 2015. június 30., kedd, Pál napja van. Holnap Tihamér és Annamária napja lesz.


Hirdetés
Hirdetés

Indul a Volt Fesztivál

Kerek évfordulót ünneplő magyar együttesek koncertjeivel kedden kezdődik a 23. Volt Fesztivál, amelyen a hazai fesztiválok közül a legtöbb magyar előadót hallhatja a közönség – köz [ ... ]


Pintér: felértékelődik a rend a forrongó világban

A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, "az újkori népvándorlás" pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát.


MPB - Július 6-án választ új elnököt a rendkívüli közgyűlés

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) július 6-án tartandó rendkívüli közgyűlésén választ új elnököt.Keleten bőven kijutott a csapadékból

Keleten bőven kijutott a csapadékból Június utolsó hete is a változékonyság jegyében telt Kelet-Magyarországon. A lassan melegedő, viszont az átlagosnál még kissé hűvösebb időben továbbra is többfelé fordult elő csapadék, esetenként ...
Bővebben...

Nagyüzemben pusztítanak a villámok Magyarországon

Nagyüzemben pusztítanak a villámok Magyarországon A villámcsapások okozta elsődleges károk száma évi 23 ezer, ezekre 1 milliárd 670 millió, míg a 29 ezer másodlagos kárra 2,3 milliárd forintot fizetnek ki a biztosítók.
Bővebben...

Hende szerint javítható a Kecskeméten megsérült Gripen

Hende szerint javítható a Kecskeméten megsérült Gripen Az elsődleges szakértői vélemények alapján a honvédelmi tárca abban bízik, hogy a Kecskeméten futóműhiba miatt megsérült Gripen vadászrepülő javítható.
Bővebben...
Hírek
Indul a Volt Fesztivál
Hírek
2015. június 28. vasárnap, 11:07

Kerek évfordulót ünneplő magyar együttesek koncertjeivel kedden kezdődik a 23. Volt Fesztivál, amelyen a hazai fesztiválok közül a legtöbb magyar előadót hallhatja a közönség – közölte a Volt Fesztivál Sajtóirodájának vezetője az MTI-vel.

 
MPB - Július 6-án választ új elnököt a rendkívüli közgyűlés
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 14:50

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) július 6-án tartandó rendkívüli közgyűlésén választ új elnököt.

 
Eddig közel 3800 uniós beruházás valósult meg Szabolcsban
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 14:08

Eddig 3797 európai uniós támogatású beruházás valósult meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 2007-2013 közötti pénzügyi ciklusban - közölte Lipők Sándor, a térség fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa sajtótájékoztatón Nyíregyházán csütörtökön.

 
Olimpia 2024 - A BOM támogatja a budapesti pályázatot
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 10:34

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány üdvözölte a Fővárosi Közgyűlés keddi döntését, amely támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára.

 
Üzemcsarnokot épít és növeli dolgozói létszámát az olasz Farmol Nyírbátorban
Hírek
2015. június 24. szerda, 14:35

Új üzemcsarnokot épít és növeli dolgozóinak létszámát az olasz érdekeltségű palackgyártó és -töltő Farmol Hungary Kft. Nyírbátorban - közölte a cég integrált irányítási vezetője szerdán az MTI-vel.

 
BÁH: csaknem 60 ezer menedékjog-kérelmet nyújtotta be idén Magyarországon
Hírek
2015. június 24. szerda, 14:32

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint elmúlt 30 napban kedden érkezett a legtöbb, 876 illegális bevándorló Magyarországra. A számuk idén elérte a 61 ezret, közülük 60 922-en Szerbia felől érkeztek - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) sajtóosztálya az MTI érdeklődésére azt tudatta, hogy január elseje és június 22-e között 59 929 menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be Magyarországon, a külföldiek túlnyomó többsége a szerb-magyar határon keresztül érkezett.

 
Költségvetés - MSZP: elfogadták a cserbenhagyás költségvetését
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:35

Az MSZP szerint a parlament kedden a cserbenhagyás költségvetését fogadta el, amivel a Magyarországon élők többsége rosszul fog járni - ezt Burány Sándor mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 
Czibere: egyedülálló jelnyelvi tolmácsszolgáltatási rendszer jön létre
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:33

Európa-szerte egyedülálló az a jelnyelvi tolmácsszolgáltatási rendszer, amely a júniusban megkötött finanszírozási szerződések jóvoltából jön létre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

 
Néhány napon belül elkezdik a szépségkirálynő felkészítését a világversenyre
Hírek
2015. június 22. hétfő, 12:43

Az ajándékok átvétele és a királynői fotósorozat elkészítése után már kezdetét is veszi Kiss Daniella, a vasárnapi Magyarország Szépe verseny győztesének felkészítése a Miss World 2015 nemzetközi döntőjére, amelyet a kínai Szanjában rendeznek - mondta el Sarka Kata, a Magyarország Szépe Kft. ügyvezető igazgatója a M1 aktuális csatorna hétfő műsorában.

 
Szakértő: lenne hatásos permetszer a kullancsok ellen
Hírek
2015. június 20. szombat, 21:31

Bózsik Béla Pál, a Lyme Borreliosis Alapítvány orvosa szerint lenne megfelelő permetszer a kullancsok ellen, azonban az Európai Unió engedélyeztetési eljárása nagyon drága.

 
Pintér: felértékelődik a rend a forrongó világban
Hírek
2015. június 28. vasárnap, 11:06

A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, "az újkori népvándorlás" pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát.

 
Vasárnap hajnalban nem lesznek elérhetőek a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásai
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 14:09

Vasárnap hajnalban a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer egyetlen szolgáltatása sem lesz elérhető informatikai karbantartási munkálatok miatt - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

 
Öt napnál hosszabb nyaralást tervez a magyarok többsége
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 14:06

Öt napnál hosszabb távolléttel számol a magyarok több mint fele, 35 százalék egyetlen nagy vakációt tervez, míg 17 százalék kettőt vagy annál is többet - ez derült ki a CIB Bank országos, nyári pihenési és utazási szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából.

 
NGM: nem okozott visszaesést a kiskereskedelemben a vasárnapi zárva tartás
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 10:08

Nem okozott visszaesést a kiskereskedelemben a vasárnapi zárva tartás - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal áprilisi kiskereskedelmi adataira reagálva.


 

Hozzátette: fontos eredmény, hogy egyaránt nőtt az élelmiszer- és a nem élelmiszer kereskedelem. Ez azt jelzi, hogy az emberek bíznak a jövőben, és vásárolnak olyan tartós fogyasztási cikkeket is, amelyek nem tartoznak a napi szükségleteikhez - hangsúlyozta.
A kiskereskedelmi forgalom több mint 22 hónapja folyamatosan növekszik - mondta. Ez jól mutatja, hogy nőttek a reálbérek, valamint azt, hogy az embereknek több szabad jövedelme van a bankok elszámoltatása miatti törlesztőrészlet csökkenésnek, a forintosításnak és a végtörlesztésnek köszönhetően - fejtette ki.
Lenner Áron Márk hangsúlyozta: áprilisban az elektronikai termékek kereskedelme nőtt masszív mértékben, tehát több évre szóló, drágább dolgot vásároltak az emberek.
Az NGM helyettes államtitkára kitért arra, hogy az alacsony olajár miatt olcsóbb az üzemanyag, így nagyobb arányban vásárolnak ilyen jellegű termékeket. Ez elsősorban a gazdasági szereplők számára fontos, mivel a költségszerkezet jelentős részét az üzemanyag teszi ki - jegyezte meg.
Az NGM közleménye hangsúlyozza, hogy az Eurostat adatai szerint a hazai kiskereskedelem a harmadik legnagyobb mértékű növekedést produkálta az Európai Unióban. Áprilisban naptárhatástól megtisztítva 5 százalékkal nőtt a forgalom az egy évvel korábbihoz képest, az év első négy hónapjában pedig 6,3 százalékkal emelkedett a volumene.
A közlemény szerint a KSH jelentése mellett az online pénztárgépek forgalmi adatai is alátámasztják, hogy a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap márciusi bevezetését követően is bővült. A hatálybalépés előtti 9 hét forgalmi átlaga valamivel több mint 141 milliárd forintot, míg a hatálybalépés utáni 14 teljes hét forgalmi átlaga több mint 158,5 milliárdot forintot mutat.

MTI

 
Felmérés szerint a munkavállalók 60 százaléka elkötelezett cége iránt
Hírek
2015. június 24. szerda, 14:34

Egy átlagos magyar vállalatnál a munkavállalók 60 százaléka elkötelezett a cég iránt, másoknak is ajánlja munkahelyét, nem tervez állást változtatni és az elvárásokon felül teljesít a vállalat céljai érdekében - derül ki az Aon Hewitt "Trendek a munkavállalók elkötelezettségében" című szerdán közzétett kutatásából.

 
Költségvetés - DK: a kormány sok millió embert hagyott cserben
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:36

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány sok millió embert hagyott cserben a 2016-os költségvetés elfogadásával.

 
Költségvetés - Együtt: a büdzsé nem szolgálja a polgárosodást
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:34

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a kedden elfogadott 2016-os költségvetés nem szolgálja a polgárosodást, sőt kifejezetten annak útjába áll - erről Szelényi Zsuzsanna beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.

 
Glattfelder: nem lesz "pénzosztás" az új uniós költségvetési időszakban, csak fejlesztéseket támogat a kormány
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:31

Nem lesz "pénzosztás", csak konkrét fejlesztési célkitűzéseket támogat a kormány a mostani uniós költségvetés időszakban 2020-ig - szögezte le a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára kedden Budapesten egy szakmai konferencián.

 
Jelentősen gyorsult az uniós pénzek kifizetése Magyarországon
Hírek
2015. június 22. hétfő, 12:41

A 2007-2013-as uniós támogatási ciklus forrásainak 87 százaléka, 21,7 milliárd euró már eljutott a kedvezményezettekhez Magyarországon 2014 végéig, amely az előző évi 62 százalékos kifizetési arányhoz képest 25 százalékpontos növekedést jelent, és meghaladja a régiós átlagot - derül ki a KPMG évente megjelenő EU Funds in Central and Eastern Europe című jelentéséből.

 
GVH: a kisvállalkozások első botlása csak figyelmeztetéssel jár a módosított versenytörvényben
Hírek
2015. június 09. kedd, 15:19

A parlament által kedden módosított versenytörvény szerint a kis- és középvállalkozások első jogsértésekor - egyes súlyosabb jogsértések kivételével - bírság kiszabása helyett elég figyelmeztetni őket - közölte a Gazdasági Versenyhivatal kedden az MTI-vel.

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 404
Hirdetés
Hirdetés

Fűrészüzemet avattak a szabolcsi Encsencsen

Fűrészüzemet létesített az LKM.HU Service Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencsen, a nettó 127 millió forint értékű, 33 új munkahelyet teremtő beruházást Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára adta át a magyar-román határ közelében fekvő községben pénteken.


Bővebben...

Laptop pályázatot hirdet a K&H a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben

Az iskolások pénzügyi oktatásához 4 millió forintnyi eszközt ad a K&H

„Diákok pénzügyi oktatása” laptop pályázatot hirdet a K&H Csoport Magyarország 47 leghátrányosabb helyzetű kistelepülésének általános iskolái számára, melyre a pénzügyi oktatásról szóló elképzelések leírásával és kivitelezési tervével lehet nevezni, kitérve a laptopok képzésen belüli használatára. A pályázaton 100 laptop talál új gazdára.


Bővebben...

Miért szenvedünk a kánikulától?

Nagyon fontos, főleg a nyári nagy melegben az elvesztett folyadék pótlása, erről viszonylag sokat hallunk a médiában is. Viszont a pótlás módjáról ritkán hallunk.

Napi 2-3 liter víz elfogyasztása mellett létfontosságú, hogy a verejtékezéssel elvesztett értékes ásványokat is pótoljuk. A legtöbb e...


Bővebben...

Ön mivel issza a kávéját?

A koffeinfogyasztás rövid távon megnöveli a kalcium és a magnézium vizelettel történő kiválasztását, és ezzel hiányt okoz ebből a két tápanyagból.

Az egyelőre nem ismert, hogy 24 órán túl is hozzájárul e a koffein fogyasztás ezen létfontosságú tápanyagok kiválasztásának kóros megnövekedéséhez.

Az...


Bővebben...
A szénanátha természetes ellenszerei

A tavasz és a nyár sokunk számára tüsszögéssel, csöpögő orral és könnyező szemekkel telik. Ezek a szezonális allergia legszembetűnőbb tünetei. A szénanáthát tavasszal a fák és virágok pora, nyáron pedig a parlagfű pollenje okozza. Ha a tünetek nem múlnak el és egész év [ ... ]


További cikkek

Legendavadászok a Szent Korona nyomában

Izgalmas időutazásra és közös gondolkodásra hívja olvasóit a 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai című regény. A szerző, K.T. Zelenay olyan tényeket és elméleteket dolgoz fel, amelyek akár átírhatják a történelemkönyveket is. A rejtélyekre vág...


Bővebben...

Kicsit túl színesek lettek a topligák meccslabdái

Kicsit túl színesek lettek a topligák meccslabdáiA Nike bemutatta az új idényre tervezett meccslabdáit a Premier League, a La Liga ...

Bővebben...

Július 18-án indul az új sportcsatorna

Július 18-án indul az új sportcsatornaAz új adón napi 10 órányi élő műsor lesz, itt látható majd például a Forma-1, a vi...

Bővebben...

Döntöttek Walesben BL-döntő Svédországban EL-döntő lesz

Döntöttek, Walesben BL-döntő, Svédországban EL-döntő leszAz Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden bejelentette, hogy a cardiffi Millenn...

Bővebben...

Hosszabbított a Loki szenegáli labdarúgója

Hosszabbított a Loki szenegáli labdarúgójaEgy évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését Ibrahima Sidibe, a DVSC...

Bővebben...

Meddig bírjuk? - Egy teszt segítségével könnyen eldöntheti a férfi, korai magömléstől szenved-e!

Azt gondolnánk fenti kérdések megválaszolása egyszerű, pedig nem az. Kutatások bizonyítják, hogy a korai magömléssel érintett férfiak közül azok, akik nem konzultáltak orvossal problémájukkal kapc...


Bővebben...

A szexuális felvilágosítás fokozását szorgalmazzák Sanghajban

Növekedést mutat a fiatalok körében a nem kívánt terhességek száma, ami ellen a szexuális felvilágosítás fokozásával harcolnának a sanghaji döntéshozók.


Bővebben...

Hirdetés
Hirdetés

 

 

Tourist Police Nyíregyházán | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja

Az idegenforgalmi szezonban a rendőrök mellett önkéntes közösségi szolgálatukat teljesítő középiskolás diákok segítik információval az ide látogatókat. A Tourist Police szolgálattal elsősorban a belvárosban és Sóstófürdőn találkozhatnak.

 

A vásárosnaményi üdülőövezetben szintén önkéntes diáko...


Bővebben...

Hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja

A Kisvárdai Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. József 56 éves helyi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2015. június 29-én Kisvárda belterületén szóváltásba keveredett egy 57 éves helyi lakossal, akit ezt követő...


Bővebben...
Hirdetés
Hirdetés

CívisHír
Femina.hu
Hirdetés
Hirdetés
Propeller
 • Húszhektárnyi területen ég a gabona Pilisnél
  Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a helyszínre Monorról, Nagykátáról, Dabasról és a fővárosból is indultak tűzoltók, hogy megfékezzék a lángokat, amelyek a környező gabonát és gyümölcsöst is veszélyeztetik. A nehezen megközelíthető helyszínen jelenleg négy vízsugárral dolgoznak az egységek, munkájukat három erőgép is segíti, amelyekkel...
 • A zöldhatárra terelik a szerb rendőrök a menekülteket
  A Délmagyar.hu lefotózott olyan szerb rendőröket, akik az illegális határátkelő felé terelik a busszal érkező menekülteket. A lap újságírói a szerbiai Magyarkanizsán várakoztak a Belgrádból érkező buszra, mert arra számítottak, hogy oda érkezik majd a menekültekkel teli járat. Ám a jármű meg sem állt a főtéri megállónál. A busz három kilométerre ment el a településtől, majd megállt,...
 • Az elmutyizott pénzeket bemutató Nemzeti Korrupciós Múzeum indul
  Demokratikus Koalíció Nemzeti Korrupciós Múzeum néven vándorkiállítást indít, hogy bemutassa a kormánynak, hol vannak azok a források, amelyekkel segíteni lehet a magyar gazdaságot – közölte keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke. Varju László szerint ma Magyarországon az éves korrupciós költségek elérik az ezermilliárd forintot. A sajtótájékoztató alatt a DK aktivistái fotókat,...
 • Medián: egyre több embernek van elege a vasárnapi zárva tartásból
  Akármennyire is sikerként hirdeti a KDNP, nagyon úgy tűnik, hogy minden társadalmi csoportban, beleértve a pártállás szerinti csoportokat is, egyértelmű többségben vannak azok, aki ellenzik a korlátozást. 2015 kora tavaszán egy magánszemély kezdeményezésére és az általa megszervezett közösségi finanszírozás révén három közvélemény-kutató intézet is feltette ugyanazt a kérdést országos...
 • Orbán rajongóinak tetszik, hogy Repülős Gizi újra lopott
  Minden idők egyik leghírhedtebb magyar tolvaja, Repülős Gizi nem nyugszik: 89 évesen újra lekapcsolták a rendőrök a tegnapi napon, mert elvitt 70 ezer forintot egy családi házból. Ám úgy tűnik, nem mindenkit zavar a lopás, sőt...
Hirdetés
Hirdetés

Copyright © nyirhir.com 2010 - 2014 Minden jog fenntartva.