Időjárás előrejelzés

Belépés

Éjszakai baleset után ismét zavartalan a forgalom az M7-esen

Befejeződött az éjszakai baleset helyszínelése és a műszaki mentés ...
Bővebben...

Megtaláltuk Pesten a bujkáló Kepets Andrást

Budapest — A belvárosban találta meg tegnap délután Kepets Andrást ...
Bővebben...

Tartalékait éli fel Gesztesi

Budapest — Tartalékaiból él nagyvilági életet, és járja a világot G...
Bővebben...

2

Hírlevél

Hirdetés
Hirdetés

Ma 2015. július 04., szombat, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.


Hirdetés
Hirdetés

Indul a Volt Fesztivál

Kerek évfordulót ünneplő magyar együttesek koncertjeivel kedden kezdődik a 23. Volt Fesztivál, amelyen a hazai fesztiválok közül a legtöbb magyar előadót hallhatja a közönség – köz [ ... ]


Pintér: felértékelődik a rend a forrongó világban

A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, "az újkori népvándorlás" pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát.


MPB - Július 6-án választ új elnököt a rendkívüli közgyűlés

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) július 6-án tartandó rendkívüli közgyűlésén választ új elnököt.Alkonyat

Alkonyat Ez a dráma, nem az Antigoné – sóhajtott fel a görög miniszterelnök. Nagyot kortyolt az íróasztala fiókjából előkerülő metaxás üvegből, majd Haboniusz Árpádiusz felé fordult. „Hogyan kerülhetnénk e...
Bővebben...

Július 3-tól általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Július 3-tól általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Az általános tűzgyújtási tilalom az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre vonatkozik.
Bővebben...

A nagy meleg főleg a szabadban dolgozókat veszélyezteti

A nagy meleg főleg a szabadban dolgozókat veszélyezteti A hőség megnehezíti a munkavégzést, különösen a szabadban, tűző napon fizikai munkát végzők esetében kell fokozottan védekezni a nagy meleg káros hatásai ellen.
Bővebben...
Hírek
Indul a Volt Fesztivál
Hírek
2015. június 28. vasárnap, 11:07

Kerek évfordulót ünneplő magyar együttesek koncertjeivel kedden kezdődik a 23. Volt Fesztivál, amelyen a hazai fesztiválok közül a legtöbb magyar előadót hallhatja a közönség – közölte a Volt Fesztivál Sajtóirodájának vezetője az MTI-vel.

 
MPB - Július 6-án választ új elnököt a rendkívüli közgyűlés
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 14:50

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) július 6-án tartandó rendkívüli közgyűlésén választ új elnököt.

 
Eddig közel 3800 uniós beruházás valósult meg Szabolcsban
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 14:08

Eddig 3797 európai uniós támogatású beruházás valósult meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 2007-2013 közötti pénzügyi ciklusban - közölte Lipők Sándor, a térség fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa sajtótájékoztatón Nyíregyházán csütörtökön.

 
Olimpia 2024 - A BOM támogatja a budapesti pályázatot
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 10:34

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány üdvözölte a Fővárosi Közgyűlés keddi döntését, amely támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára.

 
Üzemcsarnokot épít és növeli dolgozói létszámát az olasz Farmol Nyírbátorban
Hírek
2015. június 24. szerda, 14:35

Új üzemcsarnokot épít és növeli dolgozóinak létszámát az olasz érdekeltségű palackgyártó és -töltő Farmol Hungary Kft. Nyírbátorban - közölte a cég integrált irányítási vezetője szerdán az MTI-vel.

 
BÁH: csaknem 60 ezer menedékjog-kérelmet nyújtotta be idén Magyarországon
Hírek
2015. június 24. szerda, 14:32

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint elmúlt 30 napban kedden érkezett a legtöbb, 876 illegális bevándorló Magyarországra. A számuk idén elérte a 61 ezret, közülük 60 922-en Szerbia felől érkeztek - közölte a külgazdasági és külügyminiszter. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) sajtóosztálya az MTI érdeklődésére azt tudatta, hogy január elseje és június 22-e között 59 929 menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be Magyarországon, a külföldiek túlnyomó többsége a szerb-magyar határon keresztül érkezett.

 
Költségvetés - MSZP: elfogadták a cserbenhagyás költségvetését
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:35

Az MSZP szerint a parlament kedden a cserbenhagyás költségvetését fogadta el, amivel a Magyarországon élők többsége rosszul fog járni - ezt Burány Sándor mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 
Czibere: egyedülálló jelnyelvi tolmácsszolgáltatási rendszer jön létre
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:33

Európa-szerte egyedülálló az a jelnyelvi tolmácsszolgáltatási rendszer, amely a júniusban megkötött finanszírozási szerződések jóvoltából jön létre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

 
Néhány napon belül elkezdik a szépségkirálynő felkészítését a világversenyre
Hírek
2015. június 22. hétfő, 12:43

Az ajándékok átvétele és a királynői fotósorozat elkészítése után már kezdetét is veszi Kiss Daniella, a vasárnapi Magyarország Szépe verseny győztesének felkészítése a Miss World 2015 nemzetközi döntőjére, amelyet a kínai Szanjában rendeznek - mondta el Sarka Kata, a Magyarország Szépe Kft. ügyvezető igazgatója a M1 aktuális csatorna hétfő műsorában.

 
Szakértő: lenne hatásos permetszer a kullancsok ellen
Hírek
2015. június 20. szombat, 21:31

Bózsik Béla Pál, a Lyme Borreliosis Alapítvány orvosa szerint lenne megfelelő permetszer a kullancsok ellen, azonban az Európai Unió engedélyeztetési eljárása nagyon drága.

 
Pintér: felértékelődik a rend a forrongó világban
Hírek
2015. június 28. vasárnap, 11:06

A belügyminiszter szerint forrongás érzékelhető Európa határain, "az újkori népvándorlás" pedig elérte Magyarországot is, ami felértékeli a rend és a társadalmi béke fontosságát.

 
Vasárnap hajnalban nem lesznek elérhetőek a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásai
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 14:09

Vasárnap hajnalban a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer egyetlen szolgáltatása sem lesz elérhető informatikai karbantartási munkálatok miatt - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

 
Öt napnál hosszabb nyaralást tervez a magyarok többsége
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 14:06

Öt napnál hosszabb távolléttel számol a magyarok több mint fele, 35 százalék egyetlen nagy vakációt tervez, míg 17 százalék kettőt vagy annál is többet - ez derült ki a CIB Bank országos, nyári pihenési és utazási szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából.

 
NGM: nem okozott visszaesést a kiskereskedelemben a vasárnapi zárva tartás
Hírek
2015. június 25. csütörtök, 10:08

Nem okozott visszaesést a kiskereskedelemben a vasárnapi zárva tartás - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal áprilisi kiskereskedelmi adataira reagálva.


 

Hozzátette: fontos eredmény, hogy egyaránt nőtt az élelmiszer- és a nem élelmiszer kereskedelem. Ez azt jelzi, hogy az emberek bíznak a jövőben, és vásárolnak olyan tartós fogyasztási cikkeket is, amelyek nem tartoznak a napi szükségleteikhez - hangsúlyozta.
A kiskereskedelmi forgalom több mint 22 hónapja folyamatosan növekszik - mondta. Ez jól mutatja, hogy nőttek a reálbérek, valamint azt, hogy az embereknek több szabad jövedelme van a bankok elszámoltatása miatti törlesztőrészlet csökkenésnek, a forintosításnak és a végtörlesztésnek köszönhetően - fejtette ki.
Lenner Áron Márk hangsúlyozta: áprilisban az elektronikai termékek kereskedelme nőtt masszív mértékben, tehát több évre szóló, drágább dolgot vásároltak az emberek.
Az NGM helyettes államtitkára kitért arra, hogy az alacsony olajár miatt olcsóbb az üzemanyag, így nagyobb arányban vásárolnak ilyen jellegű termékeket. Ez elsősorban a gazdasági szereplők számára fontos, mivel a költségszerkezet jelentős részét az üzemanyag teszi ki - jegyezte meg.
Az NGM közleménye hangsúlyozza, hogy az Eurostat adatai szerint a hazai kiskereskedelem a harmadik legnagyobb mértékű növekedést produkálta az Európai Unióban. Áprilisban naptárhatástól megtisztítva 5 százalékkal nőtt a forgalom az egy évvel korábbihoz képest, az év első négy hónapjában pedig 6,3 százalékkal emelkedett a volumene.
A közlemény szerint a KSH jelentése mellett az online pénztárgépek forgalmi adatai is alátámasztják, hogy a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap márciusi bevezetését követően is bővült. A hatálybalépés előtti 9 hét forgalmi átlaga valamivel több mint 141 milliárd forintot, míg a hatálybalépés utáni 14 teljes hét forgalmi átlaga több mint 158,5 milliárdot forintot mutat.

MTI

 
Felmérés szerint a munkavállalók 60 százaléka elkötelezett cége iránt
Hírek
2015. június 24. szerda, 14:34

Egy átlagos magyar vállalatnál a munkavállalók 60 százaléka elkötelezett a cég iránt, másoknak is ajánlja munkahelyét, nem tervez állást változtatni és az elvárásokon felül teljesít a vállalat céljai érdekében - derül ki az Aon Hewitt "Trendek a munkavállalók elkötelezettségében" című szerdán közzétett kutatásából.

 
Költségvetés - DK: a kormány sok millió embert hagyott cserben
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:36

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány sok millió embert hagyott cserben a 2016-os költségvetés elfogadásával.

 
Költségvetés - Együtt: a büdzsé nem szolgálja a polgárosodást
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:34

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a kedden elfogadott 2016-os költségvetés nem szolgálja a polgárosodást, sőt kifejezetten annak útjába áll - erről Szelényi Zsuzsanna beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.

 
Glattfelder: nem lesz "pénzosztás" az új uniós költségvetési időszakban, csak fejlesztéseket támogat a kormány
Hírek
2015. június 23. kedd, 12:31

Nem lesz "pénzosztás", csak konkrét fejlesztési célkitűzéseket támogat a kormány a mostani uniós költségvetés időszakban 2020-ig - szögezte le a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára kedden Budapesten egy szakmai konferencián.

 
Jelentősen gyorsult az uniós pénzek kifizetése Magyarországon
Hírek
2015. június 22. hétfő, 12:41

A 2007-2013-as uniós támogatási ciklus forrásainak 87 százaléka, 21,7 milliárd euró már eljutott a kedvezményezettekhez Magyarországon 2014 végéig, amely az előző évi 62 százalékos kifizetési arányhoz képest 25 százalékpontos növekedést jelent, és meghaladja a régiós átlagot - derül ki a KPMG évente megjelenő EU Funds in Central and Eastern Europe című jelentéséből.

 
GVH: a kisvállalkozások első botlása csak figyelmeztetéssel jár a módosított versenytörvényben
Hírek
2015. június 09. kedd, 15:19

A parlament által kedden módosított versenytörvény szerint a kis- és középvállalkozások első jogsértésekor - egyes súlyosabb jogsértések kivételével - bírság kiszabása helyett elég figyelmeztetni őket - közölte a Gazdasági Versenyhivatal kedden az MTI-vel.

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 404
Hirdetés
Hirdetés

Fűrészüzemet avattak a szabolcsi Encsencsen

Fűrészüzemet létesített az LKM.HU Service Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencsen, a nettó 127 millió forint értékű, 33 új munkahelyet teremtő beruházást Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára adta át a magyar-román határ közelében fekvő községben pénteken.


Bővebben...

Laptop pályázatot hirdet a K&H a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben

Az iskolások pénzügyi oktatásához 4 millió forintnyi eszközt ad a K&H

„Diákok pénzügyi oktatása” laptop pályázatot hirdet a K&H Csoport Magyarország 47 leghátrányosabb helyzetű kistelepülésének általános iskolái számára, melyre a pénzügyi oktatásról szóló elképzelések leírásával és kivitelezési tervével lehet nevezni, kitérve a laptopok képzésen belüli használatára. A pályázaton 100 laptop talál új gazdára.


Bővebben...

Miért szenvedünk a kánikulától?

Nagyon fontos, főleg a nyári nagy melegben az elvesztett folyadék pótlása, erről viszonylag sokat hallunk a médiában is. Viszont a pótlás módjáról ritkán hallunk.

Napi 2-3 liter víz elfogyasztása mellett létfontosságú, hogy a verejtékezéssel elvesztett értékes ásványokat is pótoljuk. A legtöbb e...


Bővebben...

Ön mivel issza a kávéját?

A koffeinfogyasztás rövid távon megnöveli a kalcium és a magnézium vizelettel történő kiválasztását, és ezzel hiányt okoz ebből a két tápanyagból.

Az egyelőre nem ismert, hogy 24 órán túl is hozzájárul e a koffein fogyasztás ezen létfontosságú tápanyagok kiválasztásának kóros megnövekedéséhez.

Az...


Bővebben...
A szénanátha természetes ellenszerei

A tavasz és a nyár sokunk számára tüsszögéssel, csöpögő orral és könnyező szemekkel telik. Ezek a szezonális allergia legszembetűnőbb tünetei. A szénanáthát tavasszal a fák és virágok pora, nyáron pedig a parlagfű pollenje okozza. Ha a tünetek nem múlnak el és egész év [ ... ]


További cikkek

Legendavadászok a Szent Korona nyomában

Izgalmas időutazásra és közös gondolkodásra hívja olvasóit a 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai című regény. A szerző, K.T. Zelenay olyan tényeket és elméleteket dolgoz fel, amelyek akár átírhatják a történelemkönyveket is. A rejtélyekre vág...


Bővebben...

Fucsovics Márton vezeti a Davis Kupa-csapatot

Fucsovics Márton vezeti a Davis Kupa-csapatotFucsovics Márton mellett Borsos Gábor, Balázs Attila, Nagy Péter és Valkusz Máté k...

Bővebben...

Idén is Kínában dől el az Olasz Szuperkupa sorsa

Idén is Kínában dől el az Olasz Szuperkupa sorsaPeking helyett azonban ezúttal Sanghajban kerül sor augusztus 8-án a bajnok Juvent...

Bővebben...

A brazilokkal meccselt a magyar strandlabdarúgó-válogatott

A brazilokkal meccselt a magyar strandlabdarúgó-válogatottA magyar strandlabdarúgó-válogatott 9-4-es vereséget szenvedett a világranglistán ...

Bővebben...

Vízilabda elpáholta a szlovákokat a válogatott

Vízilabda: elpáholta a szlovákokat a válogatottA világbajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott barátságo...

Bővebben...

Meddig bírjuk? - Egy teszt segítségével könnyen eldöntheti a férfi, korai magömléstől szenved-e!

Azt gondolnánk fenti kérdések megválaszolása egyszerű, pedig nem az. Kutatások bizonyítják, hogy a korai magömléssel érintett férfiak közül azok, akik nem konzultáltak orvossal problémájukkal kapc...


Bővebben...

A szexuális felvilágosítás fokozását szorgalmazzák Sanghajban

Növekedést mutat a fiatalok körében a nem kívánt terhességek száma, ami ellen a szexuális felvilágosítás fokozásával harcolnának a sanghaji döntéshozók.


Bővebben...

Hirdetés
Hirdetés

 

 

24 órán belül elfogták a rablással gyanúsított nőt

Erőszakkal vették el egy középkorú nő pénzét Nyíregyházán, a Búza téren 2015. július 3-án 0 óra 25 perc körüli időben. A rendelkezésre álló adatok szerint a tettes egy másik nő volt, aki azután követte el a bűncselekményt, hogy későbbi, általa nem is ismert áldozata nem volt hajlandó fizetni nek...


Bővebben...

Megtévesztette az eladót pénzfelváltás közben

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 60 éves nyírmadai lakos ellen. A férfi 2015. július 2-án egy nyíregyházi benzinkúton az eladót megkérte, hogy tíz darab ezer forintos bankjegyét váltsa be nagyobb címletű fizetőeszközbe. A férfi -...


Bővebben...
Hirdetés
Hirdetés

CívisHír
Femina.hu
Hirdetés
Hirdetés
Propeller
 • Rékasi Károly kikerült az intenzívről
  Pénteken elhagyta az intenzív osztályt, és átkerült a Honvédkórház traumatológiai osztályára Rékasi Károly – tudta meg a Blikk. Állapota azonban állítólag nem javult látványosan. Hiába van tudatánál, az erős hatású fájdalomcsillapítók miatt a beszéde még mindig nem tiszta, kommunikálni egyelőre nem lehet vele. A család és a kórház dolgozói hivatalos formában továbbra sem ad tájékoztatást...
 • Itt a hőségriadó: szerdáig szó szerint meg fogunk sülni
  Életbe lépett az országos tiszti főorvos által a tartós kánikula miatt szombattól szerda éjfélig elrendelt hőségriadó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig egyelőre szombatra, három dunántúli megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést.  Az országos tiszti főorvos által elrendelhető legmagasabb harmadfok, akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy...
 • Áder üdvözletet küldött Barack Obamának
  Áder János köztársasági elnök üdvözletet küldött Barack Obama amerikai elnöknek július 4-e, az amerikai függetlenség napja alkalmából, és ebben megerősítette Magyarország elkötelezettségét a két ország közös értékei mellett – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal szombaton az MTI-t.  "Bár már 239 év telt el azóta, hogy a Kontinentális Kongresszus elfogadta a Függetlenségi Nyilatkozatot,...
 • Öt évre ítélték az inárcsi nőt, aki hagyta meghalni újszülöttjét
  Öt év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a nőt, aki megszülte, majd hagyta meghalni újszülöttjét 2013 telén Inárcson – tájékoztatta a bíróság az MTI-t. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.  A közlemény felidézte: az ötgyermekes elvált nő 2012 tavaszán esett teherbe, de állapotát – a...
 • Alföldi: Nem vagyok büszke rá, hogy meleg vagyok, és nem szégyellem
  Alföldi Róbert nyitóbeszédével kezdődött el a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségek huszadik alkalommal megrendezett programsorozata, a Pride – írja a hvg.hu. Nem vagyok büszke rá, hogy meleg vagyok, és nem szégyellem, ez számomra normális és természetes állapot, ahogyan az is, ha valaki heteroszexuális, és olyan normális, mint minden fajta szerelem –...
Hirdetés
Hirdetés

Copyright © nyirhir.com 2010 - 2014 Minden jog fenntartva.