Hirdetés
Próba

A Ginkgo Biloba – vagy más néven páfrányfenyő – levelét már évszázadok óta használja a keleti gyógyászat az idősebb kori agyi vérkeringés fokozására, de úgy tűnik napjainkra a nyugati országokban is kivívta jól megérdemelt hírnevét. Számos egészségügyi szakember ismerte fel a memóriára és az agyi funkciókra gyakorolt kiemelkedő hatásait.

Ez magyarázza, hogy Európában miért használják egyre többen az idős korban jelentkező szellemi képességek csökkenésének megállítására, vagy kezelésére.

Antioxidáns hatás

A ginkgo levelek olyan növényi vegyületeket tartalmaznak, melyek antioxidánsként működnek a szervezetben. Tehát harcolnak a szabad-gyökök ellen is, ezáltal segítenek megelőzni olyan betegségeket is mint  a szívbetegségek vagy a rák.

Vérkeringés javítása

De a növény elsődleges tulajdonsága, hogy javítja a vérkeringést az erek tágítása által és csökkenti a vérlemezkék ragadósságát.

Látás, hallás

Mivel hatására a szem és a fül  – idegsejtekben gazdag területeinek – vérellátása megnövekszik, így az időskori valamint a cukorbetegség okozta látásromlás megelőzésében is segíthet, illetve a halláskárosodás különféle típusai kezelhetők. Mivel javítja a fül vérellátását is, így hatékony segítség szédülés, fülcsengés vagy fülzúgás esetén.

Stresszoldó hatás

A felnőtt magyar lakosság 86 százaléka tapasztalja, hogy ingerlékeny, mentális kimerültségről pedig 74 százalék panaszkodik.

„Ezek a tünetek az agyi vérellátás zavaraira, az agy oxigénhiányos állapotára, hanyatló agyi egészségre is utalhatnak. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a ginkgo biloba az idegsejtek működésére gyakorolt jótékony hatásai által sikeresen oldja a szorongásos tüneteket, csökkenti a különféle mutatókkal mért stresszválaszt is” – dr. Vida Zsuzsanna neurológus.

Szedését nem akkor kell elkezdeni, amikor már diagnosztizálva van a betegség, hanem már az első jeleknél célszerű elkezdeni az alkalmazását.

Mennyi az annyi?

Megelőzés céljából 60-100 mg a célszerű adag, ám ha már kialakult a betegség, a terápiás adag 200-300 mg is lehet. Ráadásul a ginkgo hosszabb távon, körülbelül 6-8 hetes szedés után fejti ki a pozitív hatását, de az is előfordulhat, hogy ennél is több hét után lesz érezhető némi változás.

Amennyiben szed valamilyen gyógyszert, akkor a ginkgo biloba alkalmazása előtt konzultáljon orvosával az esetleges gyógyszer-kölcsönhatások megelőzése érdekében.

Forrás: Vitaking.hu

Bátor Televízió

Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál

George Saju indiai jezsuita szerzetes táncol az Ars Sacra Fesztivál megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2017. szeptember 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

 

Kárpátalja - A Gemba-hegy

Gemba-hegy, 2017. szeptember 15. Egy szekér Kárpátalján, a Gemba-hegy lábánál 2017. június 25-én.

MTI Fotó: Nemes János

 

 

Illegális bevándorlás

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke sajtótájékoztatót tart a magyar-szerb határon a röszkei tranzitzónánál 2017. szeptember 15-én.

MTI Fotó: Rosta Tibor