Hirdetés
Próba

Nem jogerősen hat év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2015 nyarán - minden indok nélkül - az utcán fejberúgott egy férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabezdéden. Áldozata néhány nap múlva a kórházban belehalt sérüléseibe.

 

    A büntetőtanács O. A. vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében és könnyű testi sértés vétségében találta bűnösnek.
    A tényállás szerint a bűncselekmény elkövetésekor ittas vádlott 2015. június elsején két embert is megtámadott a magyar-ukrán határ közelében fekvő községben. Az első esetben a vádlott - minden előzmény nélkül - egy kerékpárját toló férfit hátba rúgott és ököllel ütött. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta a támadást.
    Röviddel ezután - szintén ok nélkül - a vádlott egy sétáló középkorú férfit lökött el az utcán, majd a földön kerülő sértettet legalább közepes erővel fejbe rúgta. A bántalmazott férfinek még sikerült felállnia, de rosszulléte miatt az első lakott háznál segítséget kért. Kórházba vitték, ahol a szakszerű orvosi ellátás ellenére néhány nap múlva belehalt sérüléseibe.
    A hétfői ítélethirdetésen a vádlott és az áldozat családtagjai, rokonai is megjelentek, a vádlottat fegyőrök gyűrűjében, rendőri jelenlét mellett vezették be a tárgyalóterembe.
    Bodnár Zsolt tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy az orvosszakértői vélemény szerint a sértett halálához vezető sérülés a vádlott rúgásától származott. A tárgyaláson ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény minősítése nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés, mivel a vádlott szándéka nem a sértett életének kioltására irányult. A vádlottnak előre kellett volna látnia tette következményét, de könnyelműen bízott az elmaradásában - tette hozzá.
    Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

MTI

Bátor Televízió

Hamarabb kezdődik az évad a Móricz Zsigmond Színházban!

Adagonként 5000 mg 100% kreatin monohidrát tartalmú, ízesítetlen kreatin formula
3000 Ft.

Az új járási uszoda átadása Csengeren

Az új járási tanuszoda Csengeren az átadóünnepség napján, 2017. május 4-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

 

Ballagás Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2017. április 29. Végzős diák a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium ballagásán 2017. április 29-én. A 99 éves középiskola öt osztályából 142 diák ballagott el.

MTI Fotó: Balázs Attila

 

 

Ballagás Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2017. április 29. A végzős diákok lufikat eresztenek a magasba a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium ballagásán 2017. április 29-én. A 99 éves középiskola öt osztályából 142 diák ballagott el.

MTI Fotó: Balázs Attila